Compositions

Acht bloemen

for OMNI (electronic instrument of the Klankspeeltuin Amsterdam), alto voice, bass voice and percussion (2012, 5’)

first performance: Amsterdam/The Netherlands, Muziekgebouw aan ‘t IJ, October 12th 2012, by Nederlands Kamerkoor (Karin van der Poel & Gilad Nezer) and Arnold Marinissen (percussion), all three playing the OMNI electronic instrument of the Klankspeeltuin Amsterdam

Voor de OMNI, een bijzonder elektronisch instrument van de Klankspeeltuin in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam, leenden de zangeressen en zangers van het Nederlands Kamerkoor hun stemmen uit. Met wat zij voor de microfoon zongen kan door kinderen tot in de verre toekomst worden gespeeld!

Om het gereedkomen van deze stemmenbibliotheek te vieren, èn tegelijk ook de vijfenzeventigste verjaardag van het Nederlands Kamerkoor, maakte Arnold Marinissen een compositie waarin deze bibliotheek voor het eerst tot klinken komen. Dit gebeurt onder de handen van twee zangers van het NKK, Karin van der Poel en Gilad Nezer, en die van Marinissen zelf.

Maar Karin en Gilad zingen ook: in acht korte fragmenten zingen ze zij alle klinkers uit de namen van het volledige NKK-team. En Marinissen neemt de medeklinkers voor zijn rekening, gespeeld op een compacte slagwerkset.

Elk fragment sluit af met een kleine vocale bloem: een bundeling van OMNI-materiaal.

Sidebar Title

This is the sidebar section of the main content area in the Theme. You can choose to display the sidebar on either the left, right-hand side of the main content area or at the bottom.